טיפים וטריקים איך לחסוך כסף בתאילנד
-
איך שנוחתים בבנגקוק בשדה התעופה, עולים קומה אחת למעלה, לקומת היוצאים מתאילנד ולוקחים מונית לקוואסן.
-
בשדה התעופה אפשר לקנות סים קארד של חברת TRUE בקומה 2. אם לא מספיקים יש בקניון הMBK קומה 4, או בכל 7/11. לבקש מהעובדים לעזור לך להתקין אותו וגם להביא דרכון כדי לרשום את הסים.
-
עדיף לפרוט 50$ - בשדה התעופה כדי שיהיה כסף עד שמגיעים לעיר, לאחר מכן לפרוט כסף בצ'אנג'.
-
עדיף לקחת כסף מזומן – שטרות של 100$ או 50$ ולא שטרות קטנים כי השער הכי טוב הוא לשטרות גדולים. כמו כן שימו לב שהשטרות חדשים (אחרי 2006).
-
מבדיקה וניסיון – השער שהדואר ישראל נותן הוא הכי טוב להמרת כספים, כמו כן נותנים קבלה עם כל המספרים הסידוריים של השטרות כך ניתן לוודא שאינם מזוייפים.
-
מומלץ לפזר כסף מזומן בין התיקים והארנקים כדי למנוע אבידה או חס וחלילה גניבה של כסף רב.
-
מומלץ להדפיס מספר עותקים של מסמכים ולהפרידם בתיקים שונים כך שאם חס וחלילה אבדו המסמכים ניתן לשחזר אותם בקלות יותר עם העותקים.
-
מומלץ לכתוב את מסלול הטיול, את כתובות המלונות, טלפונים, מספרי דרכונים וזמנים שצריכים להגיע לטיסות, שעות הטיסות ופרטי הטיסות על דפים או פנקס קטן כדי שיהיו זמינים בכל יום כדי לדעת לאן הולכים ומה עושים ולתכנן את הזמן טוב יותר.
-
כשמגיעים לתאילנד מקבלים במטוס טופס של עזיבה של תאילנד Departing – לשמור על טופס זה טוב מאד כי יש מלונות שמבקשים להציג אותו, וגם ביציאה מתאילנד דורשים את הטופס הזה. אחרת תצטרכו להתעכב כדי למלא אותו בשדה התעופה.
-
מומלץ להתמקח על כל דבר בתאילנד החל מנסיעה ועד לקניות, אפשר לפעמים על מלונות (עלות לילה במלון) ועוד.
-
בבנגקוק המחיר הממוצע לנסיעה בתוך העיר 150 באט (נכון ל2019) לרוב המקומות / אטרקציות בעיר במונית או בטוק טוק. אוטובוסים הרבה יותר זולים אבל צריך לבדוק זמנים וקווים.
-
נסיעה משדה התעופה לרחוב הקוואסן עלות ממוצעת 350 באט למונית. כדאי להתמקח ולהגיע למחיר זה או קרוב, כי הנהגים דורשים מחיר גבוה יותר.
-
מומלץ לקחת לקאנצ'נאבורי טיול יומי עם נהג פרטי לספארי ולשבעת המפלים (מסלול קושי בינוני) אם לא מעונינים ללון שם מספר ימים.
-
טיסה לפוקט מומלצת דרך AIRASIA מחירים מאד זולים ( כ50$ לטיסה – נכון ל2019) כאשר נרשמים לשים לב שהטיסה היא ללא מטען גדול (ניתן להוסיף לפני שמשלמים עולה עוד 15$) וגם ללא אוכל האוכל במטוס זול למרות שאפשר להביא אוכל מה7/11 או ממסעדה.
-
מי שאוכל כשר בבית חב"ד יש אפשרות לקנות ארוחות כשרות לטיולים בחמגשיות.
-
מומלץ לסגור טיסות כמה חודשים לפני כשיש זמן. עדיף לחפש ולעשות סקר שוק. טיסה זולה היא 500$ ומטה (לא ישיר). מחיר ממוצע 600$ ( לא ישיר וישיר) 700$ (ישיר) מעל לכך המחירים יקרים ומומלץ לחפש טיסות אחרות.
-
לכל חברות התעופה אפשר היום לעשות צ'ק אין באינטרנט. תשמרו מושבים ותהיו רגועים. בערך מ45 יום לפני הטיסה עד 3 ימים לפני הטיסה כדי לשמור מקומות. פשוט לחפש בגוגל שם החברה online check-in.
-
מומלץ להביא לטיסה בגד ארוך או שמיכה קלה כי לפעמים המזגנים מופעלים וקר בטיסה / בשדה התעופה.
-
בקניונים בתאילנד קריר מומלץ להלביש ילדים קטנים בבגדים ארוכים (ובחוץ להוריד) כדי שלא יתקררו.
-
7/11 יש כמעט הכל מאוכל ועד למשחות טייגר, שתייה, אבקות כביסה ועוד. תעשו סיבוב.
-
רוצים לחסוך כסף בהזמנת מלונות דרך האינטרנט: לחצו כאן
-
מומלץ לקנות המון בקבוקי מים ב7/11 ולשתות המון בתאילנד, לא להתקמצן על מים הם טובים גם לצחצוח שיניים.
-
מומלץ לקנות ב7/11 מדבקות ירוקות AKITO שעולות כ70 באט (2019) וספריי צהוב נגד יתושים 45 באט ולהתיז בכל היום, כדאי לקנות מספר יחידות.
-
קרם הגנה מומלץ להביא מהארץ כי בתאילנד הם מאד יקרים.
-
כביסה אפשר לעשות ביד או באמבטיה / גקוזי בחדר כדי לחסוך כסף. אבקת כביסה עולה כ40 באט (5 שקלים) ומרכך 13 באט (2 שקלים) ב7/11. ויש מלונות כמו LIT בבנגקוק שיש מכונת כביסה בחדר.
-
אפשר גם לשלוח כביסה למכבסות מחוץ מלון בעבור כ60-100 באט לקילו ( 7-12 שקלים) ומקבלים אותה מקופלת ולפעמים גם מגוהצת.
-
כשרוצים לעשות קניות מומלץ להגיע לקניונים סמוך לפתיחה (בשעה 10 בבוקר בערך) כך תקבלו מחירים זולים יותר (כמובן להתמקח) התאילנדים מאמינים שהלקוחות בבוקר מביאים יותר מזל.
-
בערב שבת יש בבית חב"ד ארוחת ערב וארוחת שבת חינם (2019) רק צריך להירשם שבוע לפני באתר של חב"ד ולתכנן להיות באותה שבת בעיר שיש שם בית חב"ד (בנגקוק, פוקט, קוסמוי, צאנג מאי). https://www.chabadthailand.co.il/
-
כשמטיילים עם ילדים וצריכים כפכפים או קרוקס יש ליד הקוואסן סופר מרקט של תאילנדים יש שם מציאות ממש זולות וגם כפכפים וקרוקס לילדים (לא מצאנו בMBK).
-
אם לא רוצים להוציא המון כסף על ארוחת בוקר מומלץ להכנס בבוקר ל7/11 ולהצטייד בעוגיות / מיצים טבעיים / שוקו או חלב כדי להרגיע את הרעב ( לא כשר שם).
-
אם אוהבים את פרי הדוריאן – יש לשים לב שיש קנסות במלונות מסויימים. לא להכניס אותו בגלל הריח שלו.
-
אסור להביא ולעשן בתאילנד סיגריות אלקטרוניות מכל סוג יש קנסות.
-
לא לנגוע לילדים תאילנדים בראש זה לא נהוג והתאילנדים מתעצבנים (למרות שהתאילנדים מאד אוהבים לחבק ולהצטלם עם ילדים ישראלים).
-
אם אתם רוצים שהנהג מונית יביא אתכם מהר אפשר לשחד אותו בשתייה או עוגיות מה7/11 מניסיון הם מגיעים מהר יותר.
-
אלכוהול אסור למכירה מהשעה 11:00 בלילה יש לשים לב.
-
מומלץ לקנות אלכוהול מה7/11 גם לא מזוייף וגם זול.
-
לא מומלץ להשכיר קטנועים או אופנועי ים, התאילנדים מנסים להפיל ישראלים שהאופנוע קיבל מכה או שריטה ויכולים לגבות המון כסף על זה.
-
אם בכל זאת משכירים תצלמו את האופנוע מכל זווית ותראו את זה למוכר שלא יחייב אתכם אחכ על מכות שהיו.
-
בתאילנד מאד מכבדים את המלך שלהם, לא לצחוק עליו ולא להצטלם ליד תמונות או פסלים שלו בלגלוג, אפשר לקבל על זה קנסות.
-
המחירים בדיוטי פרי של תאילנד מאד יקרים, לא מומלץ לקנות שם.
-
מומלץ להגיע עם כמה שפחות מזוודות ולקנות אחת ריקה גדולה בתאילנד (אנחנו קנינו ב1600 באט לאחר הנחה 2019) ולמלא אותה בקניות. כמובן שאפשר לקנות יותר מאחת רק לא לעבור את מספר המזוודות לאנשים כי תצטרכו לשלם על כל מזוודה או משקל נוסף המון כסף.
-
כשטסים עם ילדים מומלץ להביא טאבלט לטיסה ולהטעין אותו עם סרטים לפני. כי לפעמים אין טלויזיה בטיסה והילדים משתגעים.
-
כדי להקל על ילדים קטנים בטיסות יש לקנות כמויות של סוכריות על מקל ולתת לילד בהמראה ובנחיתה – זה עוזר. צריך להכין את הסוכיות מראש ולקחת למטוס. מסטיק גם פיתרון טוב. ואם זה תינוק אז לתכנן שיאכל בהמראה ובנחיתה.
-
תרופות לא עלינו – יש להצטייד במרשמים מרופא משפחה ולקחת לטיול – טיפות אוזניים, עיניים, כדורים נגד בחילות, אקמול, אדוויל נורופן, מזרקים לנטילת סירופ (לילדים), ערכת עזרה ראשונה, מדחומים, אבקת פרוביוטיקה ( מי שרוצה), פניסטיל טיפות ומשחה (נגד אלרגיה) ועוד ושלא תצטרכו.
-
בנסיעה עם ילדים קטנים שאין להם כל כך סבלנות לעמוד בתורים בשדה תעופה ובקניונים. מומלץ להצטייד בכבל עם צמיד (מרופד ונוח על היד) שמונע מהילד לברוח, לנו זה עזר עם ילדה בת 4 והיא הבינה, אנשים דווקא הביעו הזדהות ושאלו מאיפה רכשנו.קישור לרכישה: לחץ כאן.
-
אם אתם לא רוצים להסתובב עם הרבה מזומן בדולרים. תוכלו למשוך בכספומטים בתאילנד סכומים גדולים למשל 10,000 באט 20,000 באט ויש כספומטים שנותנים גם 30,000 באט. כך תוכלו לחסוך בעמלות (עמלת משיכה היא 220-250 באט + ~4% עמלת כרטיס אשראי) למשל על 10,000 באט תצטרכו לשלם בנוסף 75 שקלים בערך (נכון ל2019) תוכלו לחשב זאת נכון לרגע הטיול (תשאלו את הבנק מה עמלת המשיכה בחו"ל. כמובן בידקו שיש לכם מסגרת אשראי גבוהה ושהכרטיס שלכם מתאים לחו"ל
-
קישורים לקבוצות מעולות בפייסבוק לעזרה:
-
אתם מוזמנים לשלוח אלי טיפים דרך: טופס "צור קשר" בתחתית העמוד.
מלונות מומלצים בקוסמוי
מלונות מומלצים בבנגקוק
מלונות מומלצים בקופנגן
דילים של מלונות בקראבי